Sopapillas

Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klonk Mexicaans (zeg: soopapieljas) en ik vind de Mexicaanse keuken wel lekker. Plus het feit dat het een dessert betreft... wat wil je nog meer?

Wat hebben we nodig:
  • 550 gr patisseriebloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • snuifje zout
  • 60 gr koude boter
  • 300 ml water
  • 100 gr suiker
  • 1 koffielepel kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout.
  • Snij de boter door dit mengsel, gebruik makend van 2 messen, tot je een kruimelig deeg bekomt.
  • Voeg een deel van het water toe en meng. Voeg geleidelijk aan de rest van het water toe, tot je een samenhangend, soepel deeg bekomt.
  • Dek het deeg af en laat het 45 min rusten (het deeg zal niet rijzen).
  • Verwarm de frituurpan op 190°C.
  • Bestuif je werkvlak met bloem.
  • Rol het deeg uit.
  • Gebruik een vierkante koekjesvorm (ik gebruik een raviolivormpje met kartelrand) om de sopapillas uit te snijden.
  • Bak de sopapillas 3-4 min per kant en laat ze uitlekken op keukenrol. 
  • Rol de sopapillas door de kaneelsuiker en dien meteen warm op.
TIP:

Normaal besprenkel je de sopapillas nog met vloeibare honing voor je er je tanden in zet.
De deegvierkantjes zwellen op tot kussentjes in de olie.
Sopapillas lijken een beetje op oliebollen, maar dan met een Mexicaanse touch.
Warm zijn ze het lekkerst, maar de volgende morgen koud als ontbijt, zijn Sopapillas heerlijk!

Reacties