Gerookte paling
Foto Eva Joos |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr gerookte paling, in gelijke blokjes gesneden
- 1/2 komkommer, geschild en ontpit, in fijne brunoise gesneden
- 1/2 komkommer
- 100 ml zure room
- groene kruiden naar keuze (rucola, rode bietblaadjes, veldsla, peterselie, pijpajuin..)
- olie
- witte balsamico azijn
- limoensap
- sojasaus
- peper en zout
- haringkaviaar
- Neem lange, rechthoekige borden.
- Schik de blokjes paling in een diagonale lijn en laat wat plaats tussen voor de andere ingrediënten.
- Meng de komkommerblokjes met de helft van de zure room. Kruid met peper en zout en enkele druppeltjes olie.
- De andere helft van de komkommer versieren we, door telkens 5 sneetjes in de komkommer te geven, niet helemaal tot het einde. Laat het eerste sneetje gewoon recht, vouw het tweede sneetje naar binnen, het derde gewoon recht, het vierde weer naar binnen, het vijfde weer recht. Even dippen in ijskoud water en laten uitdruppen op keukenrol.
- Maak een mooie salade van de groene kruiden en napeer ze pas op het laatste nippertje door ze te mengen met vinaigrette van olie, peper en zout.
- Tussen de komkommer leg je groene kruiden, komkommer (2 soorten).
- Werk af met toefjes zure room, haringkaviaar en druppeltjes vinaigrette, die je maakt van de olie, sojasaus, limoensap, peper en zout.
Serveer met een krokant broodje, bijvoorbeeld crostini.
Pureer wat gerookte paling met room en kruid bij met peper en zout en wat citroensap. Vul hiermee een spuitflesje en spuit dotjes palingmousse bij dit gerechtje.
Reacties