Spinaziepuree

Ik ben gek op jonge, verse spinazie. Zowel koud in een slaatje, eventjes de warmte laten voelen van de pan, in een ovenschotel met cottage cheese of gemengd met puree. Spinazie is supergezond, ook al bevat ze veel minder ijzer dan men oorspronkelijk dacht. Diepvriesspinazie daarentegen vind ik ronduit vies. Geef mij maar die frisse groene blaadjes.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr aardappelen, gewassen en geschild en in stukken gesneden
  • vetstof
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 kg verse spinazie, gewassen en harde steeltjes verwijderd
  • 1 brikje (soja)room
  • 1 ei, losgeklopt
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en plet ze met een aardappelstamper of duw ze door de pureeknijper.
  • Verhit een grote pan met wat vetstof. 
  • Stoof de look kort aan en voeg de spinazie in deeltjes toe.
  • Roer de spinazie door de puree.
  • Werk af met de room en het ei.
  • Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
TIP:

Bak wat blokjes spek mee met de look.

Reacties