Burrito met kip

Ik dwaal af. Mijn gedachten zijn bij Taco Bell. (h)Eerlijke Mexicaanse keuken en kruidige smaken. Een burrito is een pakketje boordevol smaak. Je begint met een tortilla pannenkoek, die je opvult met wat je maar in je koelkast liggen hebt aan restjes vlees, groenten, kaas, .. Je vult hem op, vouwt hem dicht en bakt hem in de pan. Serveer met zure room, guacamole en salsa. Yammie! Sabroso!

Wat hebben we nodig:
  • 2 tortillapannenkoeken
  • 1 blik kidney bonen, uitgelekt en gepureerd (ja, echt)
  • restjes gekookte kip, uitgerafeld
  • 1/2 blikje maïs (of een heel blikje, als je dat lekker vindt)
  • blokjes tomaat
  • geraspte kaas (bij voorkeur cheddar)
  • pijpajuintjes, gesnipperd
  • vetstof
  • guacamole
  • salsa
  • zure room
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de tortilla's gedurende 30 sec in de microgolf, zodat ze wat zachter en makkelijker te hanteren zijn.
  • Smeer de helft van de bonenpuree in het midden van een tortilla.
  • Beleg met kip, maïs, tomaat, kaas en pijpajuintjes.
  • Vouw de zijkanten over de vulling en vouw daarna de onderkant over de vulling.
  • Rol de burrito verder dicht tot een mooi pakketje.
  • Doe hetzelfde met de tweede tortilla.
  • Verhit een beetje vetstof in een antikleefpan. 
  • Bak de burrito bruin en krokant aan beide kanten.
  • Serveer met de guacamole, salsa en zure room.
TIP:

Krijg je maar 1 burrito op? Geen nood. Vries de tweede in, voor een snelle lunch later die week.
Varieer in je vulling: neem restjes rul gebakken gehakt, spice het geheel op met wat fijngesneden jalapenos, verwerk restjes rijst in je burrito of kies voor witte bonen ipv kidney bonen. Je kan ook blokjes avocado in je burrito proppen.
De makkelijkste manier om kip "uit te rafelen". Kook de kipfilets gaar. Breng de kipfilets over in de Kenwood kom en rafel de kip uit met de draadklopper. Slechts enkele minuutjes werk en prima resultaat!

Reacties