Zoetzure kippenblokjes
Echt waar, als je dit gerecht serveert, zullen ze niet geloven dat je het zelf gemaakt hebt. Het zou zo van bij een goed Chinees restaurant kunnen komen. Deze versie wordt niet gefrituurd, waardoor je een stuk calorieën uitspaart. Met een portie nasi erbij, kan je avond niet meer stuk.
Wat hebben we nodig:
Draai de kippenblokjes om het kwartier om, zodat ze langs alle kanten gelijkmatig bakken.
Wat hebben we nodig:
- 4 kipfilets, in blokjes gesneden
- peper en zout
- 100 gr maïzena
- 2 eieren, losgeklopt
- olie
- 150 gr kristalsuiker
- 70 gr ketchup
- 125 ml witte azijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 koffielepel lookpoeder
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Kruid de kippenblokjes met peper en zout.
- Doe de maïzena in een diepvrieszakje en voeg een deel van de kip toe. Schud goed, zodat alle stukjes kip met maïzena bedekt zijn. Doe dit tot alle kip een dun, wit laagje heeft.
- Doe nu de losgeklopte eieren in een ander diepvrieszakje. Voeg een deel van de kip toe en zorg dat alle kanten bedekt zijn met ei. Ga door tot alle kippenblokjes een laagje ei gekregen hebben.
- Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip aan alle kanten bruin, maar nog niet gaar.
- Doe de kippenblokjes in een ovenschaal.
- Maak de saus: Meng de suiker met de ketchup, azijn, sojasaus en lookpoeder. Giet deze zoetzure saus over de kip.
- Bak de kip 1u in de matig warme oven.
Draai de kippenblokjes om het kwartier om, zodat ze langs alle kanten gelijkmatig bakken.
Reacties