Broodje aïoli
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 180 ml mayonaise
- 3 tenen look, gepeld en geperst
- 40 ml citroensap
- snuifje zout
- peper van de molen
- 2 sneden oud ciabatta brood of boerenbrood (een stokbrood in de lengte doorgesneden kan ook dienst doen)
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Mix de mayonaise met de look en het citroensap. Kruid af met peper en zout en laat de aïoli afgedekt (je wilt niet dat heel de koelkast naar look gaat ruiken) een uurtje trekken in de koeling.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Besmeer de broodjes met de aïoli.
- Strooi de kaas over de broodjes.
- Bak de broodjes 10-15 min of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de broodjes een beetje afkoelen, bestrooi ze met peterselie en snij ze in stukken.
- Smakelijk!
Maak er een tapas avond van met deze aïoli broodjes, Pa Amb Tomaquet, chorizo, gegrilde scampi, fijne prosciutto, mozzarellabolletjes,..
Gebruik deze aïoli ook bij pita of op steak, bij asperges of artisjokken.
Reacties