Indiaas kippenhapje

De Indiase keuken blijft boeiend. Met kip kan je alle kanten op. Zoveel mogelijke manieren om kip te bereiden. Dit recept is klaar in een wip!

Wat hebben we nodig:
  • 750 gr kipfilet, in hapklare stukjes gesneden
  • 3 eetlepels ghee (geklaarde boter) of kokosolie
  • vers gemalen peper
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel thijm
  • 1 koffielepel paprika
  • snuifje zout
  • snuifje kurkuma voor de kleur
  • snuifje cayenne voor wat extra pit
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng 1 lepel van de ghee met de kruiden. Laat de kippenblokjes hierin marineren gedurende 10 min.
  • Verhit een pan en voeg de resterende lepels ghee toe.
  • Bak de blokjes kip bruin aan alle zijden en zorg dat de kip gaar, maar niet overgaar is. Na enkele minuten bakken ben je al klaar.
TIP:

Heb je geen ghee of kokosolie, gebruik dan een neutrale olie die tegen hoge hitte kan. Het voordeel van geklaarde boter (ghee), is dat ze niet aanbrandt.

Reacties