Passievruchtenmousse

Foto Eva Joos
Als je eens een ander dessertje wilt, met een exotische toets, moet je deze passievruchtenmousse eens proberen. Maak een dessertje met een trio van passievruchtenmousse, chocomousse en citroenmousse. Op oudejaarsavond 2012 was dat alvast een hit!

Wat hebben we nodig:
  • 235 ml slagroom
  • 235 ml gecondenseerde gesuikerde melk
  • 145 gr passievruchtencoulis
  • pulp van passievruchten
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de slagroom met de gesuikerde melk en de coulis in de blender.
  • Mix deze mengeling gedurende 1 min op lage snelheid, tot een luchtige massa.
  • Giet de mousse in glaasjes en laat ze tenminste 30 min opstijven in de koelkast.
  • Garneer met wat pulp van de passievruchten.
TIP:

Vind je geen gecondenseerde gesuikerde melk? Neem dan twee kleine blikjes geëvaporeerde melk en meng die met evenveel kristalsuiker. Laat zachtjes inkoken op het vuur tot je een karamelkleurige massa bekomt. Laat de gecondenseerde gesuikerde melk nu volledig afkoelen en gebruik verder in het recept.
Neem exotische coulis of coulis van rood fruit ipv passievruchtencoulis voor een andere smaak. Garneer met vers fruit.
Laat de mousse opstijven in de koelkast. Schep kleine bolletjes met een ijslepel en werk af met coulis en passievruchtenpulp.

Reacties