Ontbijtrepen

Je hebt vast niet altijd de tijd om elke dag uitgebreid te ontbijten. Handig zijn deze ontbijtrepen. Je kiest zelf wat je er in doet.

Wat hebben we nodig:
  • 80 gr Smacks 
  • 40 gr hazelnoten, grof gehakt 
  • 35 gr pepita's 
  • 30 gr gedroogde kersen, grof gehakt 
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 100 gr honing 
  • snuifje zout
  • enkele druppels vanille essence
  • 85 gr chocolate chips 
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en laat de zijkanten overhangen aan 2 tegenovergestelde zijden. Zo kan je nadien de repen makkelijk uit het bakblik opheffen.
  • Meng de smacks met de noten, pepita's, kersen, sesamzaadjes.
  • Verwarm de honing lichtjes. Doe het zout erbij en parfumeer met vanille.
  • Giet de honing over de granen.
  • Laat de mengeling 5 min afkoelen en schep dan de chocolate chips erdoor.
  • Stort de mix in de bakvorm.
  • Gebruik een vetvrij papier om de massa mooi effen te drukken, zodat je een egale bovenkant bekomt.
  • Bak de repen goudbruin in 35 min.
  • Met een mes maak je de zijkanten los die geen bakpapier hebben. Laat de repen afkoelen in de vorm, op een taartrooster.
  • Hef het papier op om de repen uit het bakblik te halen en verwijder het papier.
  • Snij je ontbijtgranen in 16 gelijke repen.
  • Bewaar je repen op vetvrij papier (type boterhampapier) in een Tupperware doos.
TIP:

Pepita's zijn gepelde, gezouten en getoaste pompoenpitten. Je kan dit zelf doen door ze te zouten en te  toasten in een heet pannetje (geen vetstof gebruiken).
Hou een oogje in het zeil. Honing kan snel verbranden. Haal ze liever iets te vroeg uit de oven, zodat je niet met verbrande ontbijtrepen overblijft.
Eet je niet graag gedroogd fruit? Laat het er dan uit. Je kan de kersen ook vervangen door abrikozen, veenbesjes, pruimen, ... wat je maar lekker vindt.

Reacties