Chinese Pot Stickers
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr gemengd gehakt
- vers gesnipperde bieslook
- 1 1/2 koffielepel sojasaus
- 1 1/2 koffielepel droge sherry
- 1 koffielepel geraspte gember
- 1/2 koffielepel sesamolie
- 1/2 koffielepel maïzena
- 1 eetlepel water
- peper
- 10 wonton velletjes
- 1 eetlepel olie
- Meng het gehakt met de bieslook, sojasaus, sherry, gember, sesamolie, maïzena en 1 eetlepel water. Kruid met peper.
- Laat de wonton velletjes ontdooien.
- Verdeel de vulling in 20 gelijke hoopjes.
- Maak de randjes van een wonton velletje nat met wat water.
- Leg op elk velletje een hoopje vulling. Vouw de Pot Sticker dicht en zorg dat het goed dicht kleeft.
- Kook de Pot Stickers gaar in 4 min, in ruim water. Laat ze even drogen op een keukenhanddoek.
- Verhit wat olie in een anti-kleefpan op medium warmte.
- Bak de Pot Stickers goudbruin en dien op.
Serveer de Pot Stickers met soja-gembersaus: Meng 70 ml sojasaus met 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel geraspte gember, 2 koffielepels kristalsuiker en 1/4 koffielepel sesamolie.
Reacties