Chinese Pot Stickers

Foto Lana Joos
We hebben al dim sum gemaakt en gyoza. Deze Chinese Pot Stickers zijn nog eenvoudiger, maar zitten wel boordevol smaak. Dip de Pot Stickers in een soja-gembersausje.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr gemengd gehakt
  • vers gesnipperde bieslook
  • 1 1/2 koffielepel sojasaus
  • 1 1/2 koffielepel droge sherry
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • 1/2 koffielepel sesamolie
  • 1/2 koffielepel maïzena
  • 1 eetlepel water
  • peper
  • 10 wonton velletjes
  • 1 eetlepel olie
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het gehakt met de bieslook, sojasaus, sherry, gember, sesamolie, maïzena en 1 eetlepel water. Kruid met peper.
  • Laat de wonton velletjes ontdooien.
  • Verdeel de vulling in 20 gelijke hoopjes. 
  • Maak de randjes van een wonton velletje nat met wat water. 
  • Leg op elk velletje een hoopje vulling. Vouw de Pot Sticker dicht en zorg dat het goed dicht kleeft.
  • Kook de Pot Stickers gaar in 4 min, in ruim water. Laat ze even drogen op een keukenhanddoek.
  • Verhit wat olie in een anti-kleefpan op medium warmte.
  • Bak de Pot Stickers goudbruin en dien op.
TIP:

Serveer de Pot Stickers met soja-gembersaus: Meng 70 ml sojasaus met 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel geraspte gember, 2 koffielepels kristalsuiker en 1/4 koffielepel sesamolie.

Reacties