Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes
Als tegenhanger voor de Buffalo Wings, smaken deze kippenvleugeltjes lekker zoet. Kippenvleugeltjes zijn goedkoop en ideaal op het einde van de maand. Maak er lekker veel, want ook koud happen ze zo weg.
Wat hebben we nodig:
Serveer de wings met rijst. Het sausje smaakt er heerlijk bij.
Wat hebben we nodig:
- 1.400 kg kippenvleugels
- 30 ml olie
- 120 ml sojasaus
- 30 ml ketchup
- 235 ml honing
- 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
- peper en zout
- 1 eetlepel maïzena
- scheutje koud water
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Doe de vleugeltjes in een ovenschaal die net groot genoeg is om de kip in één laag te leggen.
- Meng de ingrediënten voor de saus en verwarm die op het vuur in een steelpannetje.
- Breng de saus aan de kook.
- Maak een maïzenapapje door de maïzena op te lossen in een klein beetje koud water. Dik hier de saus mee in en laat ze nog even doorkoken.
- Overgiet de vleugeltjes met de saus en bak ze 1u of tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Zorg dat de kip mooi bedekt blijft met saus. Je kan de kip ook eens draaien halverwege de baktijd.
Serveer de wings met rijst. Het sausje smaakt er heerlijk bij.
Reacties