Chocolade potjes van Jamie Oliver
Een rijk dessert, dat je best serveert in kleine kopjes, bijvoorbeeld espressokopjes. Je kan ze gerust een dag op voorhand klaarmaken. Ze moeten alleszins minstens 4u opstijven in de koelkast.
Wat hebben we nodig:
Werk af met slagroom.
Wat hebben we nodig:
- 2 kopjes room
- 340 gr chocolade, grof gehakt
- 4 eierdooiers
- 3 eetlepels rum
- 3 eetlepels boter
- Verwarm de room in een steelpan.
- Net voor het koken, haal je de pan van het vuur en doe je de chocolade bij de room.
- Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
- Klop de eierdooiers op.
- Giet een deeltje van de gesmolten chocolade bij de dooiers en meng goed.
- Voeg de rest van de chocolade toe en roer goed tot je een mooie emulsie bekomt.
- Roer de rum bij de chocolade.
- Laat de chocolade nog iets afkoelen en voeg dan pas de boter toe, zodat het mengsel niet schift.
- Verdeel de chocolade in kleine kopjes, dek af met plastic folie (rechtstreeks op de chocolade) en zet ze in de koeling.
Werk af met slagroom.
Reacties