Zoetzure paprikasaus
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Een pittige saus boordevol lekkere groentjes. Ideaal voor bij de BBQ, fondue, steengrill, gourmet, of gewoon bij rijst en kip.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1/2 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1/2 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1/2 groene paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1/2 oranje paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 25 gr zoetzure augurken, in fijne brunoise
- 2 teentjes look, gepeld en fijngesneden
- 5 eetlepels ketchup
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel wijnazijn
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel maĂ¯zena express
- Laat de olie heet worden in een kookpot.
- Fruit de paprikablokjes aan met de uisnippertjes.
- Voeg de augurken, look, ketchup en tomatenpuree toe.
- Overgiet met de bouillon en breng de saus aan de kook.
- Laat de saus verder sudderen op een laag vuurtje tot de groentjes gaar zijn.
- Voeg de azijn, suiker en sambal toe.
- Breng de saus even terug op het kookpunt en bind met de maĂ¯zena.
Je kan de saus zowel warm of koud serveren.
Bewaar de saus in een mooie steriliseerbokaal in de koelkast.
Reacties