Boellieboeufpatatjes

Foto Cathy Van de Moortele
Niet veel mensen kennen dit eenpansgerecht, maar hier thuis vinden ze het wel lekker. Je hebt er goede corned beef voor nodig en krachtige bouillon. Je serveert er plakken jonge kaas en een lepel pickles bij. Heel eigenaardige combinatie, maar het werkt wel!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 blikken corned beef van Target
  • 1 groot blik erwtjes en worteltjes, gespoeld en uitgelekt
  • 500 gr aardappelen, geschild, gewassen en in stukken gesneden
  • bouillon
  • scheut azijn
  • peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de vetstof in de pan en laat de uien even fruiten. 
  • Verkruimel de corned beef over de uien en voeg ook de erwtjes/worteltjes toe.
  • Verdeel de aardappelstukken over de groentjes en overgiet met de bouillon, tot alles net onder staat.
  • Voeg een flinke scheut azijn toe. 
  • Kruid af met peper en zout en de blaadjes laurier. 
  • Breng het gerecht aan de kook en laat het dan zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Gooi de laurierblaadjes weg.
  • Stamp alles door elkaar met een pureestamper.
  • Dien gloeiend heet op met de kaas en de pickles.
TIP:

De dag nadien smaakt dit gerecht nog beter.

Reacties