Boellieboeufpatatjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 blikken corned beef van Target
- 1 groot blik erwtjes en worteltjes, gespoeld en uitgelekt
- 500 gr aardappelen, geschild, gewassen en in stukken gesneden
- bouillon
- scheut azijn
- peper en zout
- 2 laurierblaadjes
- Verhit de vetstof in de pan en laat de uien even fruiten.
- Verkruimel de corned beef over de uien en voeg ook de erwtjes/worteltjes toe.
- Verdeel de aardappelstukken over de groentjes en overgiet met de bouillon, tot alles net onder staat.
- Voeg een flinke scheut azijn toe.
- Kruid af met peper en zout en de blaadjes laurier.
- Breng het gerecht aan de kook en laat het dan zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
- Gooi de laurierblaadjes weg.
- Stamp alles door elkaar met een pureestamper.
- Dien gloeiend heet op met de kaas en de pickles.
De dag nadien smaakt dit gerecht nog beter.
Reacties