Kip Kung Pao

Niet iedereen is fan van pindanoten, maar ik hou wel van die knapperige nootjes met hun aardse smaak. Kung Pao is een traditioneel Chinees gerecht en maakt je smaakpapillen heel zeker wakker. Serveer deze klassieker met stomend hete kleefrijst. Ben je niet zo tuk op pikante gerechten? Eet de pepertjes dan niet op, maar schuif ze aan de kant. Dan heb je nog genoeg pit in je bord.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr kippendijen, zonder vel, in stukken gesneden
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 koffielepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijn
  • 1 koffielepel olie
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 stukje gember, in fijne julienne gesneden
  • 2 teentjes look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 3 gedroogde pepertjes, ontpit en doorgesneden
  • 3 eetlepels getoaste pindanoten
  • 1 pijpajuin, fijn gesneden
voor de saus:
  • 1 1/2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 koffielepel suiker
  • een klein scheutje balsamico
  • 2 eetlepels water
  • 1 koffielepel maïzena
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de kip een half uur marineren met de maïzena, sojasaus, rijstwijn en olie.
  • Klop de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet het kommetje nog even weg.
  • Verhit de wok en doe daar één lepel kokosolie in.
  • Bak de kip lichtjes bruin en tot ze bijna doorbakken is.
  • Haal de kip uit de wok en voeg de resterende lepels olie toe.
  • Laat de wok rokend heet worden.
  • Voeg de gember en look toe en meng goed.
  • Voeg de pepertjes toe en roerbak ze even mee, zodat ze hun smaak kunnen vrij geven. 
  • Doe de kip weer in de pan, samen met de noten.
  • Blijf roeren in de wok en voeg de saus toe, die je apart gezet had.
  • Zorg dat alle stukjes kip bedekt zijn met saus. 
  • Laat de saus wat indikken en voeg dan de pijpajuintjes toe.
TIP:

Het oorspronkelijke recept vraagt naar 10 gedroogde pepertjes. Ik vind deze versie meer dan genoeg pit hebben.
Gebruik geen kipfilets, die zijn te droog voor deze bereiding.

Reacties