Veenbessenmoes

Veenbesjes zijn superlekker en gezond. Deze moes is perfect om te gebruiken als vulling voor peertjes of warme appels. Feestelijk, kleurrijk en boordevol vitamientjes.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr verse veenbessen
  • 180 ml water
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstok
  • zoetstof naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de veenbessen met het water in een kookpot.
  • Voeg de kruidnagels en de kaneel toe.
  • Kook de veenbessen tot ze openbarsten (zo'n 10 min).
  • Zet het vuur lager en laat de veenbessen nog even doorgaren op een zachter vuurtje.
  • Verwijder de kruidnagels en de kaneel.
  • Zoet naar smaak met zoetstof. In dit recept kan je de suiker makkelijk vervangen. 
TIP:

In het oorspronkelijk recept wordt gebruik gemaakt van 200 gr kristalsuiker. Neem een equivalent aan zoetstof om het gerecht te zoeten.

Reacties