Veenbessenmoes
Veenbesjes zijn superlekker en gezond. Deze moes is perfect om te gebruiken als vulling voor peertjes of warme appels. Feestelijk, kleurrijk en boordevol vitamientjes.
Wat hebben we nodig:
In het oorspronkelijk recept wordt gebruik gemaakt van 200 gr kristalsuiker. Neem een equivalent aan zoetstof om het gerecht te zoeten.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr verse veenbessen
- 180 ml water
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstok
- zoetstof naar smaak
- Doe de veenbessen met het water in een kookpot.
- Voeg de kruidnagels en de kaneel toe.
- Kook de veenbessen tot ze openbarsten (zo'n 10 min).
- Zet het vuur lager en laat de veenbessen nog even doorgaren op een zachter vuurtje.
- Verwijder de kruidnagels en de kaneel.
- Zoet naar smaak met zoetstof. In dit recept kan je de suiker makkelijk vervangen.
In het oorspronkelijk recept wordt gebruik gemaakt van 200 gr kristalsuiker. Neem een equivalent aan zoetstof om het gerecht te zoeten.
Reacties