Krab hapjes
Ik ben altijd op zoek naar kleine hapjes voor als we gasten hebben. De tijd van de toastjes met tonijnsalade en een kommetje chips is voorbij. Er zijn zoveel andere zaken die geserveerd kunnen worden. Deze krab hapjes bijvoorbeeld.
Wat hebben we nodig:
Heb je geen zin om zelf je bladerdeegrondjes te bakken? Kies dan voor mini videetjes die je enkel hoeft af te bakken.
Maak de hapjes niet te groot. Je moet ze in 1x in je mond kunnen steken.
Wat hebben we nodig:
- 1 vel bladerdeeg
- 225 gr roomkaas, type Philadelphia
- 15 ml melk
- 15 ml mierikswortelsaus
- snuifje peper
- 170 gr krab uit blik, zonder kraakbeen, uitgelekt
- 4 pijpajuintjes, fijngesnipperd
- 45 gr amandelschilfers, getoast
- paprikapoeder
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bebloem lichtjes je werkvlak. Gebruik een uitsteekvormpje om 12 rondjes uit het bladerdeeg te steken. Leg ze op een bakplaat. Bak de koekjes 15 min of tot ze goudbruin zien. Laat ze afkoelen op een taartrooster en snij ze dan horizontaal door.
- Roer de roomkaas glad. Roer de melk, mierikswortelsaus, peper en krab door de kaas.
- Gebruik een spuitzak om de vulling op de onderste rondjes te spuiten.
- Werk af met pijpajuin en amandelschilfertjes.
- Leg de bovenste bladerdeegcirkeltjes op de hapjes en bestuif ze met paprikpoeder.
- Dien ze meteen op.
Heb je geen zin om zelf je bladerdeegrondjes te bakken? Kies dan voor mini videetjes die je enkel hoeft af te bakken.
Maak de hapjes niet te groot. Je moet ze in 1x in je mond kunnen steken.
Reacties