Ravioli met gebakken champignons

Ken je de geur van gebakken champignons? Meng die smaak met de zachtheid van geitenkaas en het nootachtige van Parmezaanse kaas. Ben je er klaar voor?

Wat hebben we nodig:
  • vers pastadeeg
  • 500 gr kastanjechampignons
  • olie
  • scheut rode wijnazijn
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • geitenkaas, natuur of met kruiden
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teentje look, gepeld en in heel dunne plakjes gesneden
  • verse thijm
Foto Cathy Van de Moortele
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de champignons met wat olie, rode wijnazijn, look, peper en zout.
  • Spreid ze uit op een bakblik en rooster ze 15-20 min in de hete oven.
  • Laat de champignons afkoelen, hak ze fijn en mix ze met de geitenkaas en Parmezaanse kaas.
  • Verdeel de vulling over het pastadeeg en maak er ravioli van.
  • Laat de boter een beetje bruinen en voeg de look en thijm toe.
  • Bak de ravioli goudbruin en dien ze op.

TIP:

Foto Cathy Van de Moortele


Vries ravioli die je niet meteen wenst op te eten, in. Gebruik hiervoor een bakblik en bestuif het eerst met bloem. Leg de ravioli's in één laag op het bakblik en vries ze zo in. Eenmaal bevroren, kan je ze mooi losmaken en in diepvrieszakjes bewaren.
Voeg eens gekaramelliseerde uisnippertjes toe aan je vulling, voor extra smaak.
Hou je niet van geitenkaas? Gebruik dan philadelphia of andere roomkaas.



Reacties