Eiernoodles met krab

Foto Lana Joos
Ik hou wel van een lekkere salade, maar dan niet van de banale rauwkost salades. Geef mij maar iets wat boeiender is en waar een beetje pit in zit. Deze noodle salade past perfect in een gezonde levenswijze.

Wat hebben we nodig:
  • een zak gekookte krabbenpoten, ontdooid 
  • 4 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • olie
  • 1/4 spitskool, in reepjes gesneden
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • zoete chilisaus naar smaak
  • 100 gr eiernoodles
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de wok en voeg een scheutje olie toe.
  • Wok het krabvlees kort.
  • Schep de krab uit de wok en hou ze warm onder folie.
  • Kook de noodles gaar.
  • Voeg 3/4 van de pijpajuintjes en de spitskool toe aan de wok en laat de kool zachtjes slinken.
  • Voeg de krab toe.
  • Werk af met koriander, chilisaus en noodles.
  • Strooi de resterende pijpajuintjes over het gerecht en werk af met een blaadje koriander.
TIP:

Vervang de krab door scampi's.
Serveer met partjes limoen.
Ik koop mijn krabbenpoten bij O'Cool.

Reacties