Geroosterde kikkererwten

Foto Cathy Van de Moortele
Peulvruchten zijn gezonde koolhydraten, die langzaam hun suikers afgeven. Een welkome afwisseling voor wie niet veel vlees eet. Of gewoon omdat je het lekker vindt. Serveer deze kikkererwten eens als aperitiefhapje.

Wat hebben we nodig:
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olie
  • paprikapoeder
  • cayennepoeder
  • zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Giet het blik kikkererwten uit in een vergiet. Spoel ze tot er geen schuim meer op de peulvruchten staat en laat ze goed uitlekken. Droog de kikkererwten desnoods nog eens goed af.
  • Meng de peulvruchten met de olie en kruid af naar smaak.
  • Verdeel de kikkererwten in een ovenschotel (1 laag) en bak ze 25 - 30 min tot ze goudbruin zien en krokant zijn.
TIP:

Deze "borrelnootjes" zijn gezond en happen makkelijk weg. Varieer eens in kruiden voor een andere smaak: koriander, komijn,..

Reacties