Wrap anders

Ik eet zelf zelden boterhammen, maar ben wel gek op wraps. Je kan met wraps alle kanten uit. Er zijn legio mogelijkheden. Trek je koelkast open en kijk wat jij nog liggen hebt om jouw wrap op te vullen.

Wat hebben we nodig:
  • 12 plakjes prosciutto of andere fijne ham
  • 4 tortilla pannenkoeken
  • 120 ml hummus
  • 4 plakjes mozzarella
  • 1 avocado, gepeld, ontpit en in plakjes gesneden
  • 4 tomaatjes, in plakjes gesneden
  • enkele blaadjes ijsbergsla, in reepjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de plakjes ham per 4 op een vel huishoudpapier. In de microgolf bak je ze krokant in enkele minuten. Haal ze eruit, neem ze van het papier en laat ze afkoelen op een taartrooster. Bak de volgende plakjes.
  • Leg de pannenkoeken op elkaar en verwarm ze 30 sec in de microgolf tot ze wat slapper zijn. Dan zijn ze beter hanteerbaar.
  • Besmeer de pannenkoeken aan één zijde met hummus. Verdeel het spek over de hummus. 
  • Beleg met mozzarella en avocadosneetjes.
  • Werk af met tomaat en sla. 
  • Rol de wrap op en zorg ervoor dat je dat heel nauwkeurig doet, zodat je een stevig rolletje bekomt en de vulling er niet uit valt. 
  • Rol de wraps stevig in huishoudfolie en laat ze even rusten in de koelkast.
  • Haal het plastic weg en snij de wraps diagonaal door. Serveer op een bedje van sla.
TIP:

Snij al je ingrediënten heel fijn. Snij dunne plakjes van de wraps als aperitiefhapje.
Je kan de prosciutto ook vervangen door ontbijtspek. Ga op dezelfde manier te werk. Dan heb je een moderne versie van de gekende BLT (bacon-lettuce-tomato).

Reacties