Gegrild varkenshaasje
Varkensvlees is over het algemeen vetter vlees en minder geschikt voor dagelijks gebruik. Het varkenshaasje echter, is een mager stukje vlees en het zit boordevol smaak. Je kan er ook echt alle kanten mee uit: in de pan of in de oven bakken, opvullen met groentjes, saté's van maken, .. Deze keer gaan we voor een gemarineerd varkenshaasje op de grill.
Wat hebben we nodig:
Varkenshaas is het lekkerst als de binnenkant nog mooi rosé is. Laat het vlees niet uitbakken.
Bak het vlees op de BBQ voor een extra, rokerige smaak.
Wat hebben we nodig:
- 2 varkenshaasjes, schoongemaakt
- 160 ml vloeibare honing
- 120 ml mosterd
- 2 eetlepels Creoolse kruidenmix
- Doe het vlees in een hersluitbaar diepvrieszakje.
- Maak de marinade en schep die over het vlees.
- Doe het zakje dicht en masseer de marinade in het vlees.
- Laat het vlees minstens 4u in de koelkast marineren.
- Laat de grill goed warm worden en vet hem lichtjes in met olie.
- Haal het vlees uit de marinade en gooi de marinade weg.
- Grill het vlees 15 - 25 min of tot de gewenste bakwijze bereikt is.
- Laat het vlees 10 min rusten onder aluminiumfolie voor je het versnijdt, zodat alle sappen zich weer over het vlees kunnen verspreiden.
Varkenshaas is het lekkerst als de binnenkant nog mooi rosé is. Laat het vlees niet uitbakken.
Bak het vlees op de BBQ voor een extra, rokerige smaak.
Reacties