Snijboontjes

Je vindt ze niet zo vaak in de supermarkt. Meestal breng ik snijboontjes mee van bij onze noorderburen. Nochtans superlekker, maar misschien wat meer werk, als je de boontjes handmatig moet snijden. Snijbonen moet je namelijk in heel dunne reepjes snijden. Gelukkig heb ik op de Kenwood een apart snijvlakje voor snijbonen en kunnen we ze dan ook regelmatig eten.

Wat hebben we nodig:
  • 1 verpakking snijboontjes (er zitten zo'n 30 snijbonen in een verpakking), fijn gesneden
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • vetstof
  • peper en zout
  • nootmuskaat, vers gemalen
  • 100 ml water
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een grote kookpot en doe de vetstof er in.
  • Stoof de sjalotjes even aan met de snijbonen.
  • Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  • Overgiet met het water en breng aan de kook.
  • Hou het deksel op de pan en laat de boontjes zachtjes verder garen.
  • Giet overtollig sap weg.
TIP:

Bestrooi de snijboontjes met vers gehakte peterselie.
Lekker met ajuintjessaus erbij!
Doe eens een blikje witte bonen bij de snijboontjes. Yummie!

Reacties