Kip met appeltjes
Kippenbillen met appelmoes en frietjes kennen we allemaal. Maar wat dacht je van kipfilet, opgevuld met blokjes appel?
Wat hebben we nodig:
Je hebt zacht paprikapoeder en pittig paprikapoeder. Kijk goed uit welke soort je koopt.
Wat hebben we nodig:
- 4 kipfilets
- vetstof
- 2 kleine uien, gepeld en fijngesnipperd
- 2 kleine appels, geschild en in fijne brunoise gesneden
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- citroensap
- peper en zout
- 400 gr aardappelen, geschild en in partjes gesneden
- 2 eetlepels olie
- 1 koffielepel zacht paprikapoeder
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de kipfilets horizontaal door, maar zorg dat de helften nog aan elkaar vast zitten.
- Verpak de kipfilets in huishoudfolie en klop ze plat met een vleeshamer.
- Fruit de uisnippers even aan met de appelblokjes en het mosterdzaad.
- Blus af met een scheutje citroensap.
- Kruid met peper en zout.
- Vul de kipfilets op met dit mengsel en bind ze dicht met keukentouw.
- Meng de aardappelpartjes met een scheutje citroen, olie, paprikapoeder, peper en zout.
- Schik de gevulde kipfilets in een ovenschotel. Leg de aardappelpartjes er om heen.
- Bak het gerecht 50 min.
Je hebt zacht paprikapoeder en pittig paprikapoeder. Kijk goed uit welke soort je koopt.
Reacties