Kip met appeltjes

Kippenbillen met appelmoes en frietjes kennen we allemaal. Maar wat dacht je van kipfilet, opgevuld met blokjes appel?

Wat hebben we nodig:
  • 4 kipfilets
  • vetstof
  • 2 kleine uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 kleine appels, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • citroensap
  • peper en zout
  • 400 gr aardappelen, geschild en in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 koffielepel zacht paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de kipfilets horizontaal door, maar zorg dat de helften nog aan elkaar vast zitten.
  • Verpak de kipfilets in huishoudfolie en klop ze plat met een vleeshamer.
  • Fruit de uisnippers even aan met de appelblokjes en het mosterdzaad.
  • Blus af met een scheutje citroensap.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vul de kipfilets op met dit mengsel en bind ze dicht met keukentouw.
  • Meng de aardappelpartjes met een scheutje citroen, olie, paprikapoeder, peper en zout.
  • Schik de gevulde kipfilets in een ovenschotel. Leg de aardappelpartjes er om heen.
  • Bak het gerecht 50 min.
TIP:

Je hebt zacht paprikapoeder en pittig paprikapoeder. Kijk goed uit welke soort je koopt.

Reacties