Aardappelkroketten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kg aardappelen, gekookt in de pel
- 2 eierdooiers
- peper en zout
- bloem
- 2 eiwitten, losgeklopt
- paneermeel
- Pel de aardappelen als ze nog warm zijn.
- Draai ze door een passe-vite of duw ze door een aardappelknijper.
- Roer de dooiers onder de aardappelen en meng goed.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de puree helemaal afkoelen, liefst overnacht.
- Duw de puree door de kroketmachine tot je 3 lange worsten bekomt.
- Snij de worsten in stukken van 5 - 6 cm en leg die in een schaal met bloem.
- Klop de overtollige bloem af.
- Haal de kroketjes achtereenvolgens door eiwit en daarna door paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
- Leg de kroketjes netjes op een schaal en laat ze opstijven in de koelkast.
- Frituur de kroketjes op 180°C of vries ze in voor later gebruik.
Zorg dat je puree heel droog is. Te natte puree zorgt voor kroketten die openbarsten tijdens het frituren.
Bak niet teveel kroketjes ineens, anders koelt het vet te snel af en barsten ze alsnog open.
Verrijk de puree met vers gehakte tuinkruiden.
Heb je geen kroketmachine, doe de puree dan in een spuitzak met brede spuitmond.
Paneer je kroketten eens in amandelpoeder voor een nieuwe en verrassende smaak!
Reacties