Kippenbouillon

Zelfgemaakte bouillon smaakt zoveel beter dan de aangekochte bouillonblokjes. Maak je bouillon zelf en vries die in, voor later gebruik.

Wat hebben we nodig:
  • 2 kg kip
  • 1.5 liter water
  • 1 grote ui, gehalveerd
  • 3 stelen selder, in stukken gesneden
  • 3 wortels, geschraapt en in stukken gesneden
  • 1 prei, in stukken gesneden
  • 1 laurierblad
  • vers geraspte gember
  • zout
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de kip in een grote kookpot en overgiet met het water. 
  • Breng het water aan de kook en verminder daarna de hitte.
  • Laat de kip zachtjes sudderen gedurende één uur.
  • Verwijder de kip en laat ze afkoelen.
  • Haal het vel en de beenderen van de kip. Doe de beenderen en het vel weer in de pot.
  • Voeg de ui, wortelen, selder, prei, laurierblad, gember en zout toe.
  • Laat de bouillon 3-4u trekken op een laag vuur.
  • Zeef de bouillon.
  • Gebruik het kippenvlees in salades, op brood of in Mexicaanse schotels waarvoor je gekookte kip nodig hebt.
  • Als de bouillon helemaal afgekoeld is, kan je het vet makkelijk afschuimen. Vries daarna pas de bouillon in.
TIP:

Gebruik de bouillon om rijst in te koken, voor extra smaak.

Reacties