Kippenbouillon
Zelfgemaakte bouillon smaakt zoveel beter dan de aangekochte bouillonblokjes. Maak je bouillon zelf en vries die in, voor later gebruik.
Wat hebben we nodig:
Gebruik de bouillon om rijst in te koken, voor extra smaak.
Wat hebben we nodig:
- 2 kg kip
- 1.5 liter water
- 1 grote ui, gehalveerd
- 3 stelen selder, in stukken gesneden
- 3 wortels, geschraapt en in stukken gesneden
- 1 prei, in stukken gesneden
- 1 laurierblad
- vers geraspte gember
- zout
- Leg de kip in een grote kookpot en overgiet met het water.
- Breng het water aan de kook en verminder daarna de hitte.
- Laat de kip zachtjes sudderen gedurende één uur.
- Verwijder de kip en laat ze afkoelen.
- Haal het vel en de beenderen van de kip. Doe de beenderen en het vel weer in de pot.
- Voeg de ui, wortelen, selder, prei, laurierblad, gember en zout toe.
- Laat de bouillon 3-4u trekken op een laag vuur.
- Zeef de bouillon.
- Gebruik het kippenvlees in salades, op brood of in Mexicaanse schotels waarvoor je gekookte kip nodig hebt.
- Als de bouillon helemaal afgekoeld is, kan je het vet makkelijk afschuimen. Vries daarna pas de bouillon in.
Gebruik de bouillon om rijst in te koken, voor extra smaak.
Reacties