Kruidige kiprolletjes

Foto Cathy Van de Moortele
Met kip kan je alle kanten op. Een eenvoudige kipfilet tover je zo om in een smakelijk kiprolletje met een Zuiderse vulling.

Wat hebben we nodig:
  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes prosciutto of andere Italiaanse ham
  • 1 grote bol mozzarella, in plakjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 koffielepel Creoolse kruidenmix
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetlepels paneermeel of panko
  • vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de kipfilets horizontaal door, maar zorg dat de helften nog aan elkaar vastzitten.
  • Vouw de filets open en klop ze wat platter met een vleeshamer.
  • Leg op elke filet een plakje ham.
  • Op de ham leg je plakjes mozzarella. Werk af met basilicum.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vouw de kipfilets dicht.
  • Neem een groot stuk huishoudfolie en leg de kipfilet erop. Maak een rolletje met de folie en draai de zijkanten goed aan, zoals je een snoeppapiertje zou toedraaien.
  • Laat de rolletjes enkele uren opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de folie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Wentel de gevulde kiprolletjes achtereenvolgens door de bloem (die je gekruid hebt met de Creoolse kruidenmix), het ei en het paneermeel.
  • Verhit een grote pan en doe er wat vetstof in.
  • Bak de kiprolletjes aan op een medium vuur, tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Breng de kiprolletjes over in een ovenschotel en laat ze verder garen, gedurende zo'n 30 min.
TIP:

Als je een vleeshamer gebruikt, leg, het vlees dan op een vel huishoudfolie. Vouw de folie over het vlees en gebruik dan pas de hamer. Zowel de hamer als het werkblad blijven netjes.
Heb je nog geen Creoolse kruidenmix gemaakt, gebruik dan jouw eigen favoriete kruiden om de bloem wat pit te geven.
Vervang de basilicum door gepocheerde spinazieblaadjes.

Reacties