Gevulde tomaatjes met gerookte zalm
Er zijn volop kerstomaatjes te verkrijgen. Wist je dat ze in verschillende tinten bestaan? Probeer eens de gele tomaatjes als je die kan vinden. Of wissel af met de rode, zodat je nog meer kleurtjes in je gerechten brengt.
Wat hebben we nodig:
Snij een dun plakje van de onderkant van de tomaatjes, zodat ze beter rechtop blijven staan.
Laat de tomaatjes weg en spuit de mousse op serveerlepels. Werk af met vers gesnipperde bieslook.
Wat hebben we nodig:
- 50 kerstomaatjes
- 225 gr roomkaas, type Philadelphia
- 55 gr gerookte zalm, heel fijn gesneden
- 40 ml room
- enkele druppeltjes citroensap
- peper
- Spoel de tomaatjes en droog ze voorzichtig af. Snij de hoedjes van de tomaatjes met een gekarteld mes en lepel ze voorzichtig uit met een meloenschepje. Zet ze omgekeerd op huishoudpapier zodat ze kunnen uitlekken en bewaar ze dan in de koelkast tot je ze wilt opvullen.
- Roer de roomkaas los. Meng de kaas met de zalm, room, citroensap en peper. Gebruik een cutter als je de mousse fijner wilt.
- Breng de vulling over in een spuitzak en vul de tomaatjes op. Zet de hoedjes omgekeerd op de tomaatjes.
Snij een dun plakje van de onderkant van de tomaatjes, zodat ze beter rechtop blijven staan.
Laat de tomaatjes weg en spuit de mousse op serveerlepels. Werk af met vers gesnipperde bieslook.
Reacties