Citroenhoning
Op tijd en stond een lekkere kop thee kan je echt opkikkeren. In Korea maken ze deze citroenhoning zelf. Je bewaart het bokaaltje in je koelkast en schept een lepel in een mok. Gewoon overgieten met kokend water en je thee is klaar. Ideaal om die pijnlijke keel te verzachten of gewoon om te genieten van dit weldadige goedje.
Je kan de citroenhoning maanden bewaren in de koelkast. Heb je citroenen of honing over? Doe ze er bij en vul zo het bokaaltje weer aan.
Wat hebben we nodig:
Heb je vaste honing in huis? Maak hem dan zacht in de microgolf.
Hou je niet van gember? Laat hem dan gewoon weg.
Je kan ook enkele takjes citroenthijm toevoegen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 biologische citroenen
- honing
- enkele dunne plakjes gember, geschild
- Snij de citroenen naar eigen smaak: in schijfjes, in partjes of in kleine stukjes.
- Doe de citroenen in een propere bokaal en leg hier en daar een plakje gember tussen de citroenen.
- Overgiet de citroenen met vloeibare honing.
- Sluit de bokaal goed af en zet hem in de koelkast.
- Laat de honing enkele dagen rusten voor je hem voor het eerst gebruikt.
Heb je vaste honing in huis? Maak hem dan zacht in de microgolf.
Hou je niet van gember? Laat hem dan gewoon weg.
Je kan ook enkele takjes citroenthijm toevoegen.
Reacties