Marokkaanse harcha broodjes

Deze platte broodjes hebben iets weg van de Engelse muffin, alhoewel er een ander soort bloem gebruikt wordt. Kies voor semola (fijn griesmeel) om deze ontbijtbroodjes te maken. Zo krijgen ze de typische smaak die ze zo lekker maken. Na ons bezoek aan Marrakech mogen ze zeker niet ontbreken in mijn kookboek.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr semola de Cecco
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuifje zout
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 120-180 ml melk
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout. 
  • Voeg de boter toe en meng tot een homogeen deeg.
  • Voeg beetje per beetje de melk toe, tot je een stevig deeg bekomt. Het moet nog vochtig zijn, maar mag niet meer aan de handen kleven.
  • Verdeel het deeg in 12 balletjes en laat ze even rusten.
  • Verhit een grote antikleefpan of grillpan op medium warmte.
  • Rol de balletjes deeg uit tot platte broodjes en grill ze in de pan gedurende 7-10 min per zijde. Ze moeten goudkleurig zijn.
  • Keer de broodjes slechts 1x om. Zet het vuur niet te hoog, want de broodjes moeten de tijd krijgen om volledig uit te bakken zonder dat ze te hard worden.
TIP:

Serveer met boter en confituur of met kaas. 
De broodjes kunnen makkelijk ingevroren worden. Nadien kan je ze toasten of weer even opwarmen in een hete pan.
Je kan de broodjes net voor het bakken nog even door paneermeel of grof griesmeel (semolina) halen, om ze een korrelige textuur te geven.

Reacties