Pasta-ovenschotel met kalkoen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 500 gr kalkoenfilet, in reepjes gesneden
- peper en zout
- 2 bouillonblokjes (1 groenten en 1 kip)
- 1 broccoli, in roosjes verdeeld
- 400 gr farfalle
- 50 gr vetstof
- 50 gr bloem
- 200 ml room
- 300 ml bouillon (kookwater broccoli)
- peper
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels paneermeel
- enkele vlokjes boter
- Verhit een grote pan en doe er wat vetstof in. Bak de reepjes kalkoen aan alle zijden bruin.
- Kruid met peper en zout en doe het vlees in een grote ovenschotel.
- Verkruimel de bouillonblokjes in een ruime pan met kokend water.
- Kook de broccoliroosjes gaar en verdeel ze over de kalkoen.
- Kook de farfalle beetgaar in dezelfde bouillon.
- Maak ondertussen de saus: smelt de vetstof en roer de bloem er door tot je een gebonden roux bekomt.
- Laat de roux even drogen op het vuur.
- Voeg de koude room geleidelijk aan toe en klop goed, zodat je geen klontertjes hebt.
- Leng de saus aan met de bouillon.
- Kruid af met peper en roer de kaas onder de saus.
- Schep de gare farfalle over de broccoli en overgiet met de saus.
- Strooi het paneermeel over de saus en beleg met enkele vlokjes boter.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de ovenschotel 30 min of tot hij goed warm is.
- Zet de schotel nog even onder de grill om een mooi korstje te krijgen.
Vervang de broccoli door andere groenten, bijvoorbeeld bloemkool, romanesco, worteltjes, ..
Gebruik kip ipv kalkoen.
Reacties