Pasta-ovenschotel met kalkoen

Foto Cathy Van de Moortele
Ovenschotels zijn makkelijk en handig. Je maakt ze 's morgens klaar en schuift ze 's avonds in de oven. Een warme maaltijd voor een koudere dag.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 500 gr kalkoenfilet, in reepjes gesneden
  • peper en zout
  • 2 bouillonblokjes (1 groenten en 1 kip)
  • 1 broccoli, in roosjes verdeeld
  • 400 gr farfalle
  • 50 gr vetstof
  • 50 gr bloem
  • 200 ml room
  • 300 ml bouillon (kookwater broccoli)
  • peper 
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels paneermeel
  • enkele vlokjes boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een grote pan en doe er wat vetstof in. Bak de reepjes kalkoen aan alle zijden bruin.
  • Kruid met peper en zout en doe het vlees in een grote ovenschotel.
  • Verkruimel de bouillonblokjes in een ruime pan met kokend water.
  • Kook de broccoliroosjes gaar en verdeel ze over de kalkoen.
  • Kook de farfalle beetgaar in dezelfde bouillon.
  • Maak ondertussen de saus: smelt de vetstof en roer de bloem er door tot je een gebonden roux bekomt.
  • Laat de roux even drogen op het vuur.
  • Voeg de koude room geleidelijk aan toe en klop goed, zodat je geen klontertjes hebt.
  • Leng de saus aan met de bouillon.
  • Kruid af met peper en roer de kaas onder de saus.
  • Schep de gare farfalle over de broccoli en overgiet met de saus.
  • Strooi het paneermeel over de saus en beleg met enkele vlokjes boter.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de ovenschotel 30 min of tot hij goed warm is.
  • Zet de schotel nog even onder de grill om een mooi korstje te krijgen.
TIP:

Vervang de broccoli door andere groenten, bijvoorbeeld bloemkool, romanesco, worteltjes, ..
Gebruik kip ipv kalkoen.

Reacties