Mexicaanse tortilla cups met gehakt

Foto Cathy Van de Moortele
De Mexicaanse keuken heeft ook in ons land zijn intrede gedaan. Toen ik 7 maanden in Oregon woonde, at ik wel vaker de Mexicaanse specialiteiten. Eén daarvan was de eetbare tortilla cup, gevuld met gehakt, tomaat, ui, olijven, cheddar, guacamole en zure room. Je kan deze tortilla cups zelf maken.

Wat hebben we nodig:
  • 4 grote tortilla pannenkoeken
  • olie
  • 500 gr gehakt
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • enkele blaadjes ijsbergsla, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tomaten, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • guacamole van 1 avocado
  • 1 potje zure room
  • 10 ontpitte olijven met look, in plakjes gesneden
  • 100 gr cheddar kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de pannenkoeken op elkaar en verwarm ze gedurende 1 min in de microgolfoven, zodat ze zacht en meer handelbaar zijn.
  • Vet vier ovenschoteltjes in met een beetje olie en duw in elk schoteltje een pannenkoek, zodat je een kommetje verkrijgt. Vet de binnenkant van de tortilla's ook in met een beetje olie.
  • Bak de kommetjes 10 min of tot ze lichtbruin zien.
  • Bak ondertussen het gehakt rul in een droge pan met de kruiden.
  • Stel het gerecht samen: verdeel in elke tortilla cup wat sla, daarop gehakt. 
  • Zet kommetjes op tafel met ui, tomaat, guacamole, zure room, olijven en cheddar kaas, zodat elk zijn cup kan samenstellen naar smaak.
TIP:

Je kan ook een blik bonen in tomatensaus meewarmen met het gehakt.

Reacties