Nachos

Foto Cathy Van de Moortele
Vandaag gaan we de Mexicaanse toer op. Tijdens mijn verblijf in Portland, Oregon, gingen we elke vrijdag naar dezelfde theatertent. We genoten van de travestieshow en het Mexicaans buffet. De nachos waren altijd mijn favoriet. Nachos zijn de ideale laat-avondsnack. Echt comfort food!

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr rundergehakt
  • peper en zout
  • 1 zak tortillachips natuur
  • 1 potje zure room
  • 60 gr geraspte cheddar kaas
  • 1 pijpajuintje, gesnipperd
  • 10 groene olijven, in de lengte gehalveerd
Hoe gaan we te werk:
  • Bak het gehakt rul in een droge pan.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de chips in een ovenschotel en meng ze met het vlees.
  • Roer de zure room los en verdeel hem over de chips.
  • Strooi de kaas over het gerecht en werk af met pijpajuintjes en olijven.
  • Bak de nachos 20 min of tot ze licht gekleurd en krokant zijn.
TIP:

Serveer met tomatensalsa, extra zure room en guacamole.

Reacties