Amandeltaartjes met Nutella
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- boter om in te vetten
- 110 gr amandelpoeder
- 200 gr bloemsuiker
- 100 gr patisseriebloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 115 gr boter, gesmolten
- 5 eiwitten, opgeklopt tot sneeuw
- Nutella
- 30 gr amandelschilfers
- extra bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet 6 taartvormpjes in met boter.
- Doe het amandelpoeder met de bloemsuiker, bloem, bakpoeder en boter in een mengkom. Mix alles tot een homogeen beslag.
- Spatel de eiwitten door het beslag in een vloeiende beweging.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze op een bakplaat.
- Schep op elk taartje een koffielepel Nutella.
- Strooi de amandelschilfertjes gelijkmatig uit over de taartjes.
- Bak de taartjes gaar en goudbruin in 25 min.
- Laat ze afkoelen en bestuif ze met bloemsuiker net voor het serveren.
Voeg een scheutje Amaretto toe aan het deeg. Of kies voor enkele druppels amandelextract.
De eierdooiers die je hier niet gebruikt, kan je gebruiken om crème brûlée van te maken.
Reacties