Aardappelsalade uit Zweden

Foto Cathy Van de Moortele
Ik vind aardappelsalade altijd lekker. In de zomer maak je 's morgens een aardappelsalade klaar, die je dan 's avonds heerlijk gekoeld kunt opsouperen. Aardappelsalade hoeft niet vol mayonaise te zitten om lekker te zijn. Dit recept bewijst het tegendeel. De dille verwijst naar Zweden. De salade (lacto-ovo) zou trouwens prima passen bij de toast Skagen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg aardappelen, gekookt in de pel
  • 6 pijpajuintjes, in ringetjes gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1/2 bundeltje dille, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels azijn
  • vloeibare zoetstof naar smaak (type Natrena)
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Pel de aardappelen en snij ze in blokjes.
  • Voeg de pijpajuintjes en de kruiden toe.
  • Maak de dressing, giet ze over de nog warme aardappelen en zet alles koel weg.
TIP:

Voeg eens wat hardgekookt ei toe aan de salade.
Bekleed een bord met blaadjes kropsla. Leg hierop dunne plakjes tomaat (coeur du boeuf bijvoorbeeld).
Schep de aardappelsalade op de tomatenplakjes.

Reacties