Pasta vongole

Venusschelpen zijn minder gekend dan onze zwarte mosselen. Fijn van smaak en mooi voor het oog. Venusschelpen doen het uitstekend in pastagerechten. Vraag ernaar bij je plaatselijke visboer of koop ze diepgevroren in de betere supermarkt.

Wat hebben we nodig:
  • verse tagliatelli
  • olie
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 3 trostomaten, in vieren gesneden
  • peper en zout
  • 1 kg venusschelpen, schoongemaakt
  • 250 ml witte wijn
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de tagliatelli beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Fruit de helft van de peterselie met de look en de trostomaten in een goede scheut olie. 
  • Kruid met peper en zout.
  • Doe de venusschelpen in de kookpot en roer alles mooi door elkaar.
  • Overgiet met de wijn.
  • Zet een deksel op de pot en laat de schelpen stomen. 
  • Schud regelmatig de pot op, tot alle schelpen open zijn.
  • Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
  • Doe de pasta bij de schelpen en strooi de resterende peterselie erover.
TIP:

Gooi kapotte schelpen overbiddelijk weg. Schelpen die niet opengegaan zijn tijdens het garen, gooi je ook weg.
Wil je graag wat pit, voeg dan in het begin wat fijngesnipperde Spaanse pepertjes toe.




Reacties