Kip met citroen en koriander

Foto Cathy Van de Moortele
We eten geregeld kip en er zijn legio manieren om dit gevogelte te bereiden. Kies je voor drumsticks, kippenbillen of filets, dit recept komt altijd van pas.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 2 kipfilets
  • vetstof
  • 2 tenen look, gepeld en geplet
  • verse koriander, fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • citroensap
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de bloem met peper en zout en doe er paprikapoeder bij om het wat pit te geven.
  • Wentel de kipfilets in de bloem en klop de overtollige bloem goed af.
  • Bak de kipfilets aan beide zijden bruin in de vetstof en haal ze uit de pan.
  • Voeg wat extra vetstof toe.
  • Voeg de look toe aan de boter, samen met de koriander en de peterselie. Laat de kruiden wat slinken.
  • Voeg de kipfilet terug toe en besprenkel het gerecht met citroensap.
TIP:

Je kan ook kippenvleugels gebruiken voor dit recept en ze frituren ipv te bakken in de pan.
Ik doe de gekruide bloem in een diepvrieszakje. Voeg het vlees toe, knoop het zakje dicht en schud goed. Gooi de overtollige bloem weg.

Reacties