Zomerse tabouleh
Couscous wordt hier wel vaker gegeten (het is ook zooooooo snel klaar hè), in combinatie met groenten in de tajine, of koud, in een zomerse tabouleh. Verleg je culinaire grenzen en proef de aroma's van de Arabische keuken. Je hoeft geen uren in de keuken te staan om deze lekkere lunch te bereiden. Het zonnetje schijnt, er liggen tomaten in de schaal en de munt ruikt heerlijk..
Wat hebben we nodig:
Je kan ook fijne brunoise van komkommer toevoegen of gewelde rozijntjes en getoaste dennepitjes.
Wat hebben we nodig:
- een grote handvol couscous
- heel veel vers gesnipperde platte peterselie
- 5 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijn gehakt
- 3 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
- vers gehakte muntblaadjes
- het sap van 1 citroen
- olie naar smaak
- peper en zout
- Breng water aan de kook. Giet het water over de couscous, dek af en laat de couscous zeker een uur staan.
- Meng de peterselie met de pijpajuintjes, tomaten en munt. Roer de couscous er door.
- Doe het citroensap en de olie bij de tabouleh en kruid met peper en zout.
- Dek de kom af en laat de tabouleh nog zeker een half uurtje trekken in de koelkast.
Je kan ook fijne brunoise van komkommer toevoegen of gewelde rozijntjes en getoaste dennepitjes.
Reacties