Karamel popcorn

Absoluut niet diabetesvriendelijk (maar ook niet vriendelijk voor niet-diabeten), maar een lekkernij die ik graag eens maak voor de kinderen. De zoete karamelreuk doet me onmiddellijk denken aan de bioscoop. Fijn om deze popcorn te maken als er vriendinnetjes blijven slapen. Daarna tanden poetsen is zeker geen overbodige luxe!

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gr maïs voor popcorn
  • 200 ml gecondenseerde gesuikerde melk (blik Nestlé)
  • 100 gr donkerbruine suiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 80 gr boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Verhit de olie in een grote pan.
  • Giet de maïs in de pan en zet er onmiddellijk een deksel op. Laat de popcorn op een medium vuur poffen en doe het deksel niet van de pan tot het poffen gestopt is.
  • Giet de popcorn over in een vuurvaste kom.
  • Maak nu de karamel. Meng de gecondenseerde gesuikerde melk met de twee soorten suiker en de boter in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat de suiker goed oplossen en blijf kloppen zodat het niet aanbrandt. Laat de massa even karamelliseren.
  • Giet de karamel over de popcorn en schep alles dooreen met een silicone spatel. 
  • Spreid de popcorn op een bakplaat die je bedekt hebt met bakpapier of een silicone mat. 
  • Bak de popcorn 12 min of tot die goudbruin wordt.
  • Laat de popcorn volledig afkoelen.
  • Breek de popcorn in stukken en maak je kinderen blij!
TIP:

Probeer van de popcorn af te blijven zolang die niet afgekoeld is. Hete karamel kan serieuze brandwonden veroorzaken.

Reacties