Argentijnse empanada's

Vries deze empanada's in en je hebt altijd een lekkere hap in huis voor onverwachte bezoekers of een laatavond-snack. Heel bevredigend comfort food..

Wat hebben we nodig:

  • 2 rollen kruimeldeeg
  • 1 lepel vetstof
  • 1 bundeltje pijpajuintjes, schoongemaakt en fijn gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijn gesnipperd
  • 1 groene paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • een snuif oregano, komijnpoeder, paprikapoeder
  • vers gehakte peterselie
  • 350 gr rundergehakt
  • 40 gr gouden rozijntjes, gehakt
  • 2 eetlepels groene olijven, fijn gehakt
  • 1 hardgekookt ei, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 1 eierdooier, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Rol het deeg uit en laat het even rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit de vetstof in een pan. Fruit de pijpajuintjes met de look en de groene paprikablokjes tot ze zacht zijn. 
  • Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe, met een lepel water. 
  • Verkruimel het gehakt in de pan. Gebruik hiervoor een houten lepel. Laat het gehakt meebakken tot het gaar is.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg de rozijntjes, olijven en ei toe. 
  • Snij rondjes uit het deeg. Leg een lepel vulling op elk rondje, maak de zijkanten een beetje nat en vouw de empanada dicht. Gebruik een vork om de randjes extra te verzegelen en een mooi motiefje te creĆ«ren.
  • Je kan de empanada's nu invriezen als je dat wilt.
  • Bestrijk de empanada's met losgeklopt eigeel.
  • Bak de empanada's 25 - 35 min of tot ze mooi van kleur zijn. 
TIP:

Vul de empanada's niet te dik, of ze barsten helemaal open.
Maak kleine empanada's als aperitiefhapje, of grotere als voorgerecht.
Gebruik een empanadavormpje als je dat liggen hebt. Te koop bij Blokker en heel gemakkelijk in gebruik.
Je kan ook bladerdeeg gebruiken ipv kruimeldeeg.
Empanada's kan je warm of koud eten. Ideaal voor bij een picknick!


Reacties