Tomaten bruschetta
Foto Lana Joos |
- 6 roma tomaten, gehakt
- 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, gehakt
- 3 tenen look, gepeld en fijngeperst
- 60 ml olie
- 30 ml balsamico
- verse basilicumblaadjes
- peper en zout
- sneden stokbrood of ciabatta
- 225 gr geraspte mozzarella (optioneel)
- Leg de ovengrill aan.
- Meng de verschillende soorten tomaat, look, olie, azijn, basilicum. Kruid met peper en zout en laat het tomatenmengsel 10 min trekken.
- Leg de sneetjes brood op de bakplaat en laat ze lichtjes grillen.
- Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes.
- Als je dat lekker vindt, kan je nu de kaas toevoegen en de bruschetta nog even onder de grill zetten.
Persoonlijk vind ik de kaas overbodig. Ik hou van de eerlijke smaak van de tomaten bruschetta. Je kan er ook voor kiezen om de helft met kaas te beleggen en de andere helft niet.
Een gekoeld glas Chardonnay past hier bijzonder goed bij. Nu nog een zonovergoten terras en goed gezelschap.
Reacties