Tomaten bruschetta

Foto Lana Joos
Lekker zomers, lekker zonnig, deze tomaten bruschetta. Serveer ze bij het aperitief of neem er wat extra als lunch. Perfect voor als je wat ciabatta of stokbrood over hebt. Bewaar deze sneetjes brood dan ook altijd in de diepvries, tot je er voldoende hebt om bruschetta te maken.

Wat hebben we nodig:    
  • 6 roma tomaten, gehakt
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, gehakt
  • 3 tenen look, gepeld en fijngeperst
  • 60 ml olie
  • 30 ml balsamico
  • verse basilicumblaadjes
  • peper en zout
  • sneden stokbrood of ciabatta
  • 225 gr geraspte mozzarella (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de ovengrill aan.
  • Meng de verschillende soorten tomaat, look, olie, azijn, basilicum. Kruid met peper en zout en laat het tomatenmengsel 10 min trekken.
  • Leg de sneetjes brood op de bakplaat en laat ze lichtjes grillen.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de broodjes. 
  • Als je dat lekker vindt, kan je nu de kaas toevoegen en de bruschetta nog even onder de grill zetten.
TIP:

Persoonlijk vind ik de kaas overbodig. Ik hou van de eerlijke smaak van de tomaten bruschetta. Je kan er ook voor kiezen om de helft met kaas te beleggen en de andere helft niet.
Een gekoeld glas Chardonnay past hier bijzonder goed bij. Nu nog een zonovergoten terras en goed gezelschap.

Reacties