Frikandon voor Pasen

Foto Cathy Van de Moortele
We kennen allemaal het klassieke gehaktbroodje (frikandon), dat zowel warm (met kriekjes bijvoorbeeld) of koud (bij de boterham) kan gegeten worden. Maar heb je al eens de versie gemaakt, met een vulling van gekookte eieren? Ideaal voor een zondagse Paasbrunch. Je kan de frikandon makkelijk op voorhand maken en het ziet er alvast heel feestelijk uit.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 grote ui, gepeld en fijn gesnipperd
  • 2 eitjes, losgeklopt
  • 50 gr paneermeel
  • peper en zout
  • verse bieslook, fijn gesnipperd
  • 4 hardgekookte eieren, gepeld
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het gehakt met de sjalot, eitjes, paneermeel.
  • Kruid af met peper en zout en meng de bieslooksnippers er door.
  • Verdeel het gehakt in twee gelijke delen.
  • Maak van beide delen een rechthoekige lap.
  • Leg de eieren op een rijtje tegen elkaar aan op de eerste lap gehakt.
  • Leg de tweede lap gehakt bovenop de eitjes en druk goed aan.
  • Vorm er een gehaktbroodje van en leg het in een grote cakevorm.
  • Bak het gehaktbroodje 1u in de warme oven.
  • Laat het gehaktbroodje afkoelen in de vorm. 
TIP:

Je kan ook wat hamsnippers door het gehakt mengen of op je onderste laag gehakt plakken ham leggen met daarop de eieren. Vouw de ham dan over de eieren en bedek met de tweede laag gehakt.
Voeg ook eens wat gehakte pistache noten toe aan het gehakt.
Wil je het nog specialer? Wikkel de frikandon dan in bladerdeeg voor het de oven in gaat.
Vervang de hardgekookte eieren door mozzarellabollen.

Reacties