Tomatenchutney
Superlekker bij koud gebraad of op een knapperige bruschetta.
Wat hebben we nodig:
TIP:
Je kan de chutney ook zoeten met bijvoorbeeld stevia of een andere zoetstof, om de scherpte van de tomaten een beetje weg te nemen.
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika, pitjes verwijderd, fijn gesneden
- 1 groene paprika, pitjes verwijderd, fijn gesneden
- snuifje cayennepeper
- snuifje paprikapoeder
- 1 chilipepertje, ontpit en fijn gesnipperd
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 1 blik tomatenblokjes
- peper en zout
- Verhit de olie in een steelpan.
- Fruit de uisnippers en voeg de look toe. Schep goed om en laat verder fruiten.
- Voeg de paprika's toe en laat het sausje pruttelen. Schep af en toe om.
- Kruid af en voeg ook de tomatenpuree toe.
- Doe het laurierblad en de tomatenblokjes erbij.
- Laat de chutney 40 min pruttelen op een heel laag pitje.
- Kruid af met peper en zout.
TIP:
Je kan de chutney ook zoeten met bijvoorbeeld stevia of een andere zoetstof, om de scherpte van de tomaten een beetje weg te nemen.
Reacties