Tomatenchutney

Superlekker bij koud gebraad of op een knapperige bruschetta.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, pitjes verwijderd, fijn gesneden
  • 1 groene paprika, pitjes verwijderd, fijn gesneden
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje paprikapoeder
  • 1 chilipepertje, ontpit en fijn gesnipperd
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in een steelpan.
  • Fruit de uisnippers en voeg de look toe. Schep goed om en laat verder fruiten.
  • Voeg de paprika's toe en laat het sausje pruttelen. Schep af en toe om.
  • Kruid af en voeg ook de tomatenpuree toe.
  • Doe het laurierblad en de tomatenblokjes erbij.
  • Laat de chutney 40 min pruttelen op een heel laag pitje.
  • Kruid af met peper en zout.

TIP:

Je kan de chutney ook zoeten met bijvoorbeeld stevia of een andere zoetstof, om de scherpte van de tomaten een beetje weg te nemen.


Reacties