Maanzaadbroodjes
Deze krokante broodjes zijn versierd met maanzaadjes. Ze geven de broodjes een nootachtige smaak.
Wat hebben we nodig:
Gebruik ook eens zonnebloempitten, chia zaadjes of een mengeling van zwarte en witte sesamzaadjes.
- 30 gr verse gist
- 125 ml melk, lauwwarm
- 125 ml water, lauwwarm
- 500 gr tarwebloem, gezeefd
- 1 ei, losgeklopt
- 1 theelepel zout
- 1 eierdooier, losgeklopt met een scheutje melk
- maanzaad
- Breek de gist in de vloeistoffen en laat het papje even staan.
- Doe de bloem in de kom van de Kenwood en maak een kuiltje in het midden.
- Giet het gistpapje en het ei in het kuiltje en meng met een houten lepel.
- Meng 1 min met de kneedhaak.
- Strooi het zout over het deeg en meng nogmaals 1 min.
- Kneed het deeg nu 6 - 9 min of tot het van de kom loslaat.
- Bol het deeg op en laat het rijzen in een kom, onder een handdoek. Reken een 30tal minuten.
- Kneed het deeg door. Verdeel het deeg in 14 stukken van 60 gram.
- Maak mooie bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat, in een cirkel.
- Laat de broodjes nog 30 min afgedekt rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei. Strooi de maanzaadjes royaal over de broodjes.
- Bak de broodjes af in 15 min.
Gebruik ook eens zonnebloempitten, chia zaadjes of een mengeling van zwarte en witte sesamzaadjes.
Reacties