Maanzaadbroodjes

Deze krokante broodjes zijn versierd met maanzaadjes. Ze geven de broodjes een nootachtige smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr verse gist
  • 125 ml melk, lauwwarm
  • 125 ml water, lauwwarm
  • 500 gr tarwebloem, gezeefd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 theelepel zout
  • 1 eierdooier, losgeklopt met een scheutje melk
  • maanzaad
Hoe gaan we te werk:
  • Breek de gist in de vloeistoffen en laat het papje even staan.
  • Doe de bloem in de kom van de Kenwood en maak een kuiltje in het midden.
  • Giet het gistpapje en het ei in het kuiltje en meng met een houten lepel.
  • Meng 1 min met de kneedhaak.
  • Strooi het zout over het deeg en meng nogmaals 1 min.
  • Kneed het deeg nu 6 - 9 min of tot het van de kom loslaat.
  • Bol het deeg op en laat het rijzen in een kom, onder een handdoek. Reken een 30tal minuten.
  • Kneed het deeg door. Verdeel het deeg in 14 stukken van 60 gram.
  • Maak mooie bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat, in een cirkel.
  • Laat de broodjes nog 30 min afgedekt rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei. Strooi de maanzaadjes royaal over de broodjes.
  • Bak de broodjes af in 15 min.
TIP:

Gebruik ook eens zonnebloempitten, chia zaadjes of een mengeling van zwarte en witte sesamzaadjes.

Reacties