Tagliatelli met kip

Het was een dag van restjesverwerking, maar het is geƫindigd in een heerlijk pastagerecht. Eentje om bij te houden en nog vaker klaar te maken.


Wat hebben we nodig:
  • 2 "nestjes" verse tagliatelli
  • 1 eetlepel vetstof
  • 1 kipfilet, in reepjes gesneden
  • rozemarijn, fijngehakt
  • thijm, geritst
  • peper en zout
  • 1/2 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 5 champignons, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 verpakking boursin met vijgen
  • 1/2 doosje philadelphia light
  • 125 ml melk
  • 2 tomaten, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 eetlepel dennepitjes, getoast in een droog pannetje
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de tagliatelli in ruim, gezouten water.
  • Verhit de vetstof in een pannetje. 
  • Bak de kippenreepjes bruin en kruid ze met rozemarijn, thijm, peper en zout.
  • Haal de kip uit de pan en hou ze warm onder folie.
  • Voeg nog een klein beetje vetstof toe aan de pan en stoof de courgetteblokjes en champignons aan.
  • Voeg de kip weer toe. 
  • Maak de saus: klop de boursin los met de philadelphia in een steelpannetje. Voeg de melk toe en breng de saus aan de kook. Laat ze indikken.
  • Giet de tagliatelli af en meng ze met de kip en de groentjes. Overgiet met de saus en bestrooi met de tomatenblokjes en de dennepitjes.
TIP:

Ik heb de Nicer Dicer Plus gebruikt om de groentjes in fijne brunoise te snijden. Hoe kleiner de groentjes, hoe korter de gaartijd.
In dit recept heb ik verse pasta gebruikt, maar het kan evengoed met gedroogde pasta natuurlijk.
Dit recept is voldoende voor 2 - 3 personen.

Reacties