Cake met een twist

Foto Cathy Van de Moortele
Een lekker malse cake, met een krokant bovenlaagje en een chocolade bodem. 

Wat hebben we nodig:
  • 6 eieren
  • 4 eierdooiers
  • 200 gr kristalsuiker
  • een snuifje zout
  • 180 gr patisseriebloem
  • 120 gr maïzena
  • 200 gr planta, gesmolten
  • 25 gr pure cacao, gezeefd
  • bloemsuiker voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren met de dooiers en de suiker boven een kom heet water, tot de suiker mooi opgelost is. 
  • Klop de massa in de Kenwood tot de ruban dik en schuimig en wit is.
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een metalen bakvorm van 30 cm met bakpapier.
  • Zeef het zout, de bloem en de maïzena boven de kom en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  • Giet de (afgekoelde) boter door het beslag en spatel nogmaals door.
  • Hou 1/4 van het beslag apart. Meng hier het cacaopoeder door.
  • Giet het chocoladebeslag in de vorm.
  • Stort het gele beslag op het chocoladebeslag. 
  • Bak de cake 15 min of tot hij lichtjes bruin ziet. Met een scherp mes snij je de cake in de lengte lichtjes in. Bak de cake nog 30 min of tot hij gaar is. Gebruik een satépen om na te gaan of de cake doorbakken is.
  • Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm. Stort hem op een houten plank en laat hem helemaal afkoelen.
  • Verwijder het bakpapier en bestuif de cake met bloemsuiker.
TIP:

Wie dat wil, kan de hoeveelheid suiker in dit recept halveren. Je kan er ook voor kiezen om een suikervervanger te gebruiken. Hou er wel rekening mee dat je cake nooit dezelfde structuur kan hebben met een suikervervanger.
De maïzena zorgt er voor dat de cake luchtiger wordt.
Zet je bakvorm op bakpapier en teken de bodem en zijkanten over. Zo heb je een perfect stukje papier om in je vorm te leggen. Vouw de hoekjes naar binnen en je cake blijft niet kleven aan de vorm.
Variatie: laat de cacao weg. Voeg zeste van citroen toe aan de ruban voor een frisse citroensmaak in je cake.

Reacties