Pistoleetjes

Foto Lana Joos
Als het huis heerlijk geurt naar vers gebakken broodjes, dan krijg je toch gewoon zin om aan tafel te gaan? Zachte pistoleetjes, met een likje boter, wat peper en zout en een tas Nespresso met een romig laagje melkschuim. Wat kan daar tegenop?

Wat hebben we nodig:
  • 15 gr verse gist
  • 300 ml water, lauwwarm
  • 300 gr tarwebloem
  • 200 gr volkoren bloem
  • snuifje zout
  • 10 gr kristalsuiker
  • 20 gr boter, in vlokjes verdeeld
Hoe gaan we te werk:
  • Breek de gist in het lauwwarme water en laat het gistpapje even staan.
  • Doe de bloem in de kom van de Kenwood en maak een kuilje in het midden.
  • Giet het gistpapje in het kuiltje en meng met een houten lepel.
  • Meng 1 min met de kneedhaak.
  • Voeg het zout en de suiker toe en meng nogmaals 1 min met de kneedhaak.
  • Verdeel de boter over het deeg en meng nogmaals 1 min.
  • Kneed het deeg nu 6 - 9 min of tot het van de kom loslaat.
  • Bol het deeg op en laat het minstens 1u afgedekt rijzen op een warme plaats.
  • Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken.
  • Vorm mooie bolletjes van het deeg en leg ze op het ingevette bakblik.
  • Dek de broodjes af met een propere handdoek en laat ze 45 min rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de broodjes af in 25 min.
TIP:

Vervang de bruine bloem door zonnebloempitbloem, volkoren bloem of een andere donkere bloemsoort.
Snij de broodjes voorzichtig in met een scherp mesje (lame) voor ze de oven in gaan.
Bestuif de broodjes met water voor ze de oven in gaan en rol ze door maanzaad, chia zaad, sesamzaad, zonnebloempitjes, lijnzaad,..
Je kan de broodjes ook in een krans leggen, zodat ze een bloem vormen.

Reacties