Lichte ravioli's voor lunch

Elk land heeft wel zijn eigen manier om ravioli's te vullen. Dit recept is oorspronkelijk uit Afghanistan. Niet onmiddellijk een keuken waar ik ook maar een sikkepit van af weet, maar deze ravioli's zijn gewoon zo delicaat en licht, dat ze volledig passen in mijn manier van eten.

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta van 400 gr De Cecco pastabloem "00"
  • 3 bundeltjes pijpajuin, schoongemaakt
  • enkele chili vlokjes, naar smaak
  • scheutje olie
  • 250 ml natuuryoghurt
  • een scheutje citroensap
  • snuifje zout
  • verse munt, in reepjes gescheurd
  • fijne brunoise van ontpitte tomaat
Hoe gaan we te werk:
  • Gebruik enkel het groene gedeelte van de pijpajuintjes. Hou de rest bij voor een andere bereiding.
  • Meng de pijpajuintjes met de chili en de olie.
  • Vul de pastavelletjes met deze mengeling en maak ze mooi dicht.
  • Leg de ravioli op een met bloem bestoven bakblik en zorg dat ze niet op elkaar liggen, om kleven tegen te gaan.
  • Maak de yoghurtsaus: meng de yoghurt met het citroensap en zout, tot je een meer vloeibare consistentie bekomt. Giet een laagje saus in een diep bord.
  • Kook de ravioli's gaar in ruim, gezouten water. Zet het vuur niet te hoog. Laat ze even uitdruppen en leg ze op de yoghurtsaus. Schep een nieuw laagje saus over de ravioli's en leg er een tweede laag pasta op.
  • Strooi de munt over het gerecht en werk af met tomatenblokjes.
TIP:

Laat de tomatenblokjes weg en kies voor blokjes geroosterde pompoen en getoaste dennepitjes.
De vulling is redelijk pikant, maar de yoghurtsaus complimenteert de pit.
Geen zin om pasta te maken? Gebruik dan wonton velletjes (te koop bij de Aziatische supermarkt - diepvries).

Reacties