Wafels voor ontbijt
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 250 gr patisseriebloem
- 415 ml melk
- 120 ml olie
- 15 gr bakpoeder
- snuifje zout
- merg van 1 vanillestokje
- Verhit het wafelijzer.
- Klop de eieren los.
- Meng de eieren met de bloem, melk, olie, bakpoeder, zout en vanille, tot je een glad beslag bekomt.
- Vet je wafelijzer lichtjes in. Giet porties beslag in het ijzer en bak de wafels goudbruin. Serveer meteen.
Het beslag kan je makkelijk een week bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten doos. Voor gebruik altijd weer even goed kloppen met de garde, zodat je beslag weer homogeen wordt.
Serveer de wafels met vers fruit, zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, aalbesjes,..
Het recept is goed voor 4 wafels.
Laat je wafels altijd bakken tot er geen stoom meer uit het toestel komt. Dat is het moment waarop ze volledig gaar en knapperig zijn.
Reacties
Ik heb hem gepind! :)