Boerenbrood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 15 gr verse gist
- 475 ml warm water
- 650 gr volkoren bloem
- 10 gr zout
- 10 gr kristalsuiker
- 15 gr vetstof
- maanzaadjes of sesamzaadjes
- Los de gist op in een kopje van het warme water. Laat het papje schuimig worden.
- Meng de bloem met het zout en de suiker.
- Voeg het gistpapje met de rest van het water toe aan de bloem.
- Dek het deeg af en laat het 1u rijzen.
- Roer het deeg even door.
- Verdeel het deeg in 2 delen.
- Bol de broden op en leg ze op een bakplaat.
- Besmeer de broden met de vetstof en bestrooi ze met de maanzaadjes en sesamzaadjes.
- Laat de broden 45 min rijzen op een warme plaats.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de broden 45 min. Haal ze van het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.
Voeg extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.
Reacties