Boerenbrood

Foto Cathy Van de Moortele
Een eenvoudig brood.. Wat je zelf doet, doe je meestal beter.

Wat hebben we nodig:
  • 15 gr verse gist
  • 475 ml warm water
  • 650 gr volkoren bloem
  • 10 gr zout
  • 10 gr kristalsuiker
  • 15 gr vetstof
  • maanzaadjes of sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Los de gist op in een kopje van het warme water. Laat het papje schuimig worden.
  • Meng de bloem met het zout en de suiker.
  • Voeg het gistpapje met de rest van het water toe aan de bloem.
  • Dek het deeg af en laat het 1u rijzen.
  • Roer het deeg even door.
  • Verdeel het deeg in 2 delen.
  • Bol de broden op en leg ze op een bakplaat.
  • Besmeer de broden met de vetstof en bestrooi ze met de maanzaadjes en sesamzaadjes.
  • Laat de broden 45 min rijzen op een warme plaats.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de broden 45 min. Haal ze van het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.
TIP:

Voeg extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.

Reacties